Coraz większą ilość wielbicieli ma dieta dr Ewy Dąbrowskiej, z pomocą której setki ludzi mogą korzystać z mniejszego wcięcia w talii, pozbycia się przykrych dolegliwości oraz dobrej kondycji ciała i rozumu. Dieta ta stosowana jest nie tylko w celach leczniczych, a na zalecanej przez jej twórczynię głodówce praktycznie nie odczuwa się nadmiernego i doskwierającego wciąż głodu. Na czym więc opiera się dieta według dr Dąbrowskiej?
Głodówka ma moc nawet doprowadzić do dobrego stanu źle działające ciało, jeśli oczywiście zostanie właściwie przeprowadzona. Odpowiednie przygotowanie się, przestrzeganie precyzyjne reguł a także odpowiednie zakończenie postu to podstawy sukcesu. Dlatego też warto sięgnąć po porady znanych osób, które doradzały już setkom osób. Dieta dr Dąbrowskiej pozwala na zużywanie przez ciało zapasów mieszczących się w organizmie, gdzie jako pierwsze na ruszt idą komórki zniszczone bądź zwyrodniałe, czy też tak bardzo niechciana tkanka tłuszczowa. Okazuje się, że żyjąc na tej diecie można schudnąć w ciągu zaledwie dwóch tygodni aż cztery kilogramy. Dotyczy to osoby szczupłej. Natomiast osoby z nawagą mogą pozbyć się nawet sześciu kilogramów. Po upływie sześciu tygodni można zaś spodziewać się spadku wagi w okolicy dwunastu kilogramów. Dieta ta polega na spożywaniu ogromnej ilości warzyw i owoców, co jest wykonywane naprzemiennie z niejedzeniem. Jest to świetna metoda walki z otyłością, miażdżycą i nadciśnieniem. Osoby stosujące ją mogą oczekiwać na oczyszczenie organizmu, uczucie lekkości oraz znacznie lepsze samopoczucie. Z diety dobrze by było wyeliminować rośliny strączkowe, kartofle, zboża, olej, cukier, słodkie owoce typu: banan, gruszka i śliwka.